ticket

Dotjes Dansfabriek

Je leest het goed. Op EGOpop-zaterdag staat er een Dansfabriek op het festivalterrein. In een gesprek met het brein achter het idee, Eddy Brummans, proberen we er achter te komen wat jullie kunnen verwachten.

Eddy: ‘We wilden een 3e ruimte creëren, voor acts die niet op het hoofd- of buitenpodium te programmeren waren.’ Je ziet het vaker op festivals. Lowlands had bijvoorbeeld achtereenvolgens de Grolsch Beugelbar, de Titty Twister en afgelopen jaar de Oh! Mega!. Stuk voor stuk ruimtes waar de gekste dingen gebeuren en waar festivalbezoekers zich tussen de bands door ontzettend vermaken.

Eddy: ‘Nu willen we ons absoluut niet vergelijken met Lowlands, maar een ruimte waarin festivalbezoekers zich helemaal kunnen laten gaan is wel een toevoeging aan de totaalbeleving die EGOpop wil zijn voor haar bezoekers.’ 

En hoe zit dat met de naamgever, Dotje? ‘De Dansfabriek moet feestgarantie geven, en waar krijg je meer feestgarantie dan bij Dotje? Vandaar dat we al snel bij Martijn van Dotje terechtkwamen om de Dansfabriek mee vorm te geven. Daarmee was Dotjes Dansfabriek geboren.

Compleet met personeel, aankleding en de huis-DJ’s van Dotje; Basje Basman, DJ Pieet & DJ Willie verhuist de Aprés Skihut van hartje Panningen naar EGOpop. ‘Dat is echter maar een tipje van de sluier.
Eddy wil niet teveel prijsgeven. Laat je verrassen is vooral het devies: ‘Maar sta niet gek te kijken als je een caravan met DJ-meubel erin tegenkomt bij Dotjes Dansfabriek.

EGOpop
  • Stuur een bericht

   Please let us know your name.
   Please let us know your email address.
   Please let us know your message.
   Ongeldige invoer
  • Contact gegevens

   Stichting EGOpop 
   p/a Notarisappel 6
   5988 EV  Helden

   Social Links

   Facebook Twitter Flickr Spotify
 • Festival Locatie

  De Horsten
  5987 AS Egchel